תפריט

ניהול שגרת אימונים – התמודדות עם אתגרים

קשה?! מאתגר?!
האם האתגר בביצוע האימונים דומה אצל לכולנו?? 
קצב, דופק, ממוצע וואטים? או וואט לקילו? שיטות מדידה רבות אמורות לסייע לנו להבין את רמת המאמץ הנכונה לנו, כדי להשתפר בצורה הכי יעילה האפשרית עבורנו.
בתכנית האימונים אני מחשב ובעיקר מעריך את רמת המאמץ הנכונה ואת הזמן שיש לי להתאוששות עד למאמץ הבא. סך כל העומס משפיע על האתגר הפיזי, שבתקווה יגרום לגוף להתכונן למאמץ דומה טוב יותר = שיפור. 
יש הרבה עקרונות אימוניים שנשענים על הנחת היסוד הזו. 
בשורה התחתונה, אם אנחנו משתפרים, מצליחים להתמיד לאורך זמן, מתמודדים יפה עם האתגרים המנטאליים ובסופו של יום יכולים להגיד בביטחון מלא שאנחנו נהנים, סימן שזה עובד ואנחנו יכולים לצפות לשיפור משמעותי ביכולת האישית, הפיזית והמנטאלית. 
ברור שזה לא תמיד ככה, שלא הכל משחק לנו יופי יופי, קל לקום בבוקר, רצנו בול בקצב שהיינו צריכים, הכל זרם לנו מצוין, כשהיינו צריכים עזרה/ תמיכה/ שאלה המאמן היה בדיוק במקום ובזמן כדי לעזור לנו. האמת היא שברוב המקרים זה לא קרוב למושלם מבחינת כל התנאים הפנימיים והחיצוניים. המציאות היא, שלרוב האתגרים נמצאים שם והם שם כדי להישאר. את השאלה האם זה טוב או פחות טוב נשאיר לשיחה אחרת אבל אני יכול להגיד בביטחון מלא שנכון לנו להתמודד עם האתגרים האלו כחלק מתהליך האימון, השיפור, כחלק מהחיים עצמם. 
הספורט הוא כלי מצוין, מדהים, שעוזר לנו לחיות נכון. כדאי לנו לקחת את האתגרים הניצבים בפנינו בספורט, באירועים כמובן, אך בשגרה הספורטיבית המשמעותית הרבה יותר וליישם אותם גם בחיים. כך- האימונים יהיו חלק מהחיים ולא הפוגה שאנחנו יוצאים אליה ועוזבים אותה בתחילת אימון ובסופו. 
אז איך אנחנו יודעים אם האתגר העומד לפנינו קל מדי, גדול מדי או מתאים?
אם קל מדי, זה ברור לרוב המכריע, כי תמיד אפשר להתאמץ קצת יותר ולהבין. 
הגדרות האימון משתנות, רמת המאמץ היחסית מוגדרת באמצעות דופק, קצב ומשך תכנית האימונים, נבנית ואנחנו לומדים מאימון לאימון מה נכון עבורנו, אם לחצנו חזק מדי , אם הדופק הגיב בחריפות ועלה מדי, אם חצינו איזושהי הגבלה וכמובן אם בפועל , במבדק/ טסט או אירוע תחרותי עמדנו בקצב הרצוי, מה שהיווה נקודת ייחוס לרמת המאמץ הנדרשת בתקופת האימונים הבאה. 
בניית היכולת לרוץ בקצב מסוים, במשך זמן הולך לועולה, היא מפתח משמעותי לשיפור היכולת האישית בהתאם ליעד אליו אנחנו מכוונים. כל שנותר הוא להתמיד בתוכנית האימון – בכמות האימונים השבועית וגם בדרישות הספציפיות של כל אימון בפני עצמו. זכרו! חזק מדי משרת אותנו הכי פחות, אפילו פחות מחלש מדי. 
רמת המאמץ הנדרשת- היא זו שתהיה עבורנו אידיאלית וברוב המקרים נדרשת סבלנות, לפחות בחלקו הראשון של האימון, כדי לשמור את רמת המאמץ הזו (ולא גבוה ממנה) , כדי לנהל אימון נכון, משפר, מאפשר התאוששות נאותה ומאוד מהנה. 
בהצלחה, אנחנו כאן לשאלות תמיד, 
אסף וצוות זן מאמנים לחיים
דבר נוסף, משמעותי- אנחנו תמיד אוהבים אימונים שזורמים לנו ונוטים להתבאס על אימונים שהיה לנו בהם קשה מאוד, אולי מדי. חלקנו פחות אוהבים את המאמץ הגבוה (מדי) , אך חשוב לזכור שיש משתנים רבים המשפיעים על רמת המאמץ שלנו ביום נתון ועצם ההתמודדות, נכונה, מחוברת למציאות, מותאמת למצבנו הפיזי והמנטאלי, תגדיל את הסיכוי שבאימונים הבאים נצליח להגיע מוכנים, בעלי כלים פיזיים ומנטליים, לביצוע אימון מצוין שנותן תחושות על. המנעד הזה בתחושות הוא חלק משגרת האימונים שלנו, חלק משגרת חיינו. נכיר, נתכונן, נהיה נכונים לאתגר ולתהליך ונהנה מכל רגע, גם מאלו המאתגרים מאוד.

השאירו פרטים
וניצור קשר בהקדם

X